top of page
  • Poza scriitoruluiCorina

2023-ul nostru într-un caleidoscop de imagini și gânduri

Actualizată în: 21 apr.

2023 - anul în care am pornit în tumultoasa călătorie a descoperirii de sine.

Ce decizie înțeleaptă să cauți sensul vieții personale într-o lume atât de previzibil de imprevizibilă! (Spoiler: e ca și cum ai încerca să găsești o ață într-un labirint, în timp ce ți s-au aburit ochelarii. Dar, hey, cine nu adoră provocările?)


În căutarea "iluminării", am ales o mantra simplă - adică mă simt plină de bucurie și satisfacție că trăiesc fără cădea în capcanele atrăgătoare ale consumerismului. De ce să-mi bat capul cu ultimul tip de gadget sau haine la modă când ma pot bucura de senzații puternice privind plantele crescând? Adevărată revelație, cred eu. Dar viața mea simplă nu e pentru toată lumea. Poți să-ți imaginezi nivelul de exaltare pe care-l ratezi? Păcat!


Una dintre alegerile mele "iluminate" a fost să mă retrag elegant din marea simfonie de drame și dezinformare numită ȘTIRI, care interpretează melodii de manipulare și panică amplificată! În timp ce oamenii se avântă în tumultul senzaționalismului, eu stau aici, într-un colț, sorbind fiecare înghițitură din ceaiul meu de plante și zâmbind liniștită.

Ignoranța, dragi prieteni, nu este doar o alegere, este o artă pe care eu o practic cu măiestrie. Pentru ce să-mi murdăresc mintea cu problemele lumii când pot să trăiesc în bula mea fericită?


Social media? Ha-ha, am renunțat la acest spectacol virtual cu mult timp în urmă (în februarie 2023, ca să fiu precisă). Prezența mea online e mai rară decât decât o opinie originală pe internet.

În timp ce voi vă pierdeți în selfie-uri și înțelepciuni virtuale, eu îmi savurez existența în lucruri cu adevărat semnificative, cum ar fi...numărarea firelor de iarbă!

Stilul meu de viață, evident, este o sursă de inspirație pentru toată lumea. Vă invit să mă urmați în această călătorie epocală a indiferenței digitale!


Acum despre bucuria de a-ți simplifica viața - e ca un episod cu Marie Kondo, dar cu...OAMENI. Să scapi de cei care nu aduc bucurie este cu adevărat eliberator, chiar dacă asta înseamnă că viața mea socială arată ca un deșert în miezul nopții.

Acest lucru deschide calea pentru a-mi găsi Oamenii MEI. Pentru că, să fim serioși, de ce să mă mulțumesc cu mediocritatea când pot să-mi construiesc propriul cerc de prieteni perfecți?


În căutarea unui stil de viață mai sănătos, mănânc simplu și fac exerciții regulate. Smoothie-uri verzi și sesiuni maraton de Netflix? Nu mulțumesc! Sunt prea ocupată să fac antrenamente intense de tip HIIT, să-mi perfecționez pozițiile de yoga și să-mi dezvolt forța musculară, în timp ce încerc să mă conving că fiecare exercițiu face minuni.


Și acum, subiectul meu preferat. CĂRȚILE. Au au devenit sanctuarul meu în lumea asta haotică. Am fost salvată de eroii necunoscuți din cele 51 de cărți pe care le-am devorat în acest an. În timp ce majoritatea dă scroll pe social media, eu mă pierd în tărâmurile fermecătoare ale literaturii. Lectura pentru mine nu este doar o activitate de petrecere a timpului; e mai mult un act de supraviețuire în această junglă a realității.

Cu fiecare pagină citită, învăț să navighez mai bine prin absurditatea cotidiană.


Rezoluțiile mele fulminante pentru noul an:

  1. să mă bucur de fiecare clipă ca și cum ar fi unică, într-o stare de conștientizare profundă și recunoștință (parcă așa se zice..?)

  2. să scriu o listă cu recenzii scurte pentru fiecare carte citită. Pentru că, evident, lumea are nevoie de părerea mea expertă în literatură

  3. mă angajez solemn să devin cea mai "bună" versiune a mea, deoarece "devenitul mai bun" trebuie să fie un proiect de viață. Toată lumea își dorește să fie mai bună decât înainte (cred...) dar eu o fac cu atâta sarcasm, încât ar putea să-mi crească un fel de mușchi sarcastici.


La fel vă doresc și vouă!


Și acum vă trântesc în față un fel de caleidoscop de momente uimitoare din anul 2023 al familiei noastre. Cu siguranță, veți fi copți de invidie privind această incursiune de exces de fericire. Sper că vă înecați în zâmbetele forțate și în "pacea" asta exagerată.


Fericire tuturor, sau ceva de genul!


P.S. Îmi pare sincer rău că sarcasmul meu sofisticat a fost prea mult pentru unii. Vă rog să-mi iertați geniul ironic, care a depășit așteptările. În viitor, voi încerca să simplific umorul meu pentru a se potrivi gusturilor mai puțin rafinate. Mulțumesc pentru răbdare și înțelegere (sau nu).


Lac Kosice Slovacia
Începutul anului ne-a găsit in Kosice, Slovacia
copil sare in apa plaja tenerife
Prin februarie am fugit de iarna de pe continent și ne-am încălzit în Tenerife, pe plajele cu nisip vulcanic
sonda deal aninoasa dambovita
Ne amintim "rădăcinile" și vizităm des România. Poza cu dealurile din jurul Târgoviștei. Martie 2023
alergare in padurea soniana
Ne conectăm și cu țara adoptivă, cu bucurie, în parcurile din Bruxelles
copil in copac
Pădurea Soniană din Belgia este locul în care ne încărcam cu vibrația înaltă a naturii.
catedrala din palermo sicilia
E imporant să ieșim din rutină. Luăm o gură de uimire în ținuturi străine. De ziua mea, în martie 2023, am mers in Sicilia. Această poză este în Palermo.
copil alearga in ortigia
Bucurie in Ortigia, Sicilia
Catedrala modica sicilia
Catedrală în Modica, Sicilia
copii in copac
Prietenii din Belgia sunt mereu acolo. Paște 2023
copil se uita la rate
Ne minunăm în fața naturii din Pădurea Soniană
ating melc cu degetul
Salut, natură!
canal bicilete amsterdam
Amsterdamul este aproape de Bruxelles. Vara.
plimbare langa gaste
Belgia - peisaj de sat. Iunie.
o floarea soarelui
Poate fi o floarea soarelui oarecare, de oriunde. Dar aceasta este dintr-un câmp din Ungaria.
citind pe balcon
Mai sunt și zile calduțe vara, în Bruxelles. Relaxare seara în balcon, printre flori, cu o carte.
copii in padure
Realitatea "reală" este mult mai frumoasă decât realitatea virtuală. Poză în Zoet Waters, Belgia
Vulcanii Noroioși din România. Septembrie 2023.
mama si fiul
De opt ani împreună. Noiembrie.
Salcie in parcul chindia din targoviste
Parcul Chindia din Târgoviște. Decembrie 2023.

LA MULȚI ANI!



71 afișări0 comentarii
bottom of page